Λίστα αντικειμένων
Light μακαρονάδα με τόνο και καλοκαιρινά αρώματα λεμονιού... 🍋
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Ν10 (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας!)
2 συσκευασίες καπνιστό ή κανονικό τόνο σε λάδι ή νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ σκόνη σκόρδου
½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξαλμυρισμένη κάπαρη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με το χρόνο στην συσκευασία.
Στραγγίζουμε ελαφρά τον τόνο από το περιττό λάδι ή νερό και τον κομματιάζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε δυνατή φωτιά, μαζί με λίγο αλάτι: 1' αρκεί.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Με τρυπητή κουτάλα, παίρνουμε τα μακαρόνια με όσο νεράκι συμπαρασύρουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με τον τόνο, την κάπαρη, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μη διαλυθεί ο τόνος και, μόλις εξατμιστούν τα ζουμάκια (σε μισό λεπτό περίπου), σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!