Λίστα αντικειμένων
Υλικά:
Για το κέικ
Για το κέικ
- 200 γρ.Φαρίν Απ
- 90 γρ.βερίκοκα ξερό
- 90 γρ.δαμάσκηνα
- 90 γρ.σταφίδες
- 200 γρ.ζάχαρη
- 240 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1πρέζα αλάτι
- 4αυγά
- 40 γρ.κονιάκ
- 1 κ.γ.κανέλα
- 1 κ.γ.ginger σε σκόνη
Για το γλάσο
- -Χυμό από 1/2 μανταρίνι
- -Χυμό από 1/2 μικρό πορτοκάλι
- 10 κ.σ.άχνη ζάχαρη
Διαδικασία:
-
Ξεκινήστε από το προηγούμενο βράδυ με τα φρούτα. Βάλτε στο μούλτι μίξερ τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο. Ψιλοκόψτε τα, μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέστε τις σταφίδες και περιχύστε με νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 5-6 ώρες.
-
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
-
Ρίχνουμε στο μίξερ το Φαρίν απ, το αλάτι και τα μπαχαρικά και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.
-
Κατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε στη ζύμη τα φρούτα.
-
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 40-50 λεπτά στους 170°C.
-
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.
-
Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας τους χυμούς σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύ γλάσο.
Πηγή